Zangles

Zanglessen geef ik aan kinderen en aan volwassenen. Dit kan individueel zijn of in een groep van twee of drie personen.

De zangles is praktijkgericht. Je kunt een rustig nummer kiezen of misschien wil je juist een up-tempo nummer zingen. Dit kan een Nederlands of Engels nummer zijn maar in ieder geval zijn jouw favoriete of misschien zelfs eigen nummers de basis van de les.

Ik ga me verdiepen in het nummer dat bij jou past. Juist de techniek, de interpretatie (het inleven in een nummer) en presentatie zijn daarin belangrijke onderdelen van de les. De bedoeling is dat je snel leert maar het is misschien nog wel belangrijker dat je het oefenen leuk blijft vinden.

Zangtechnieken zijn de basis van goed kunnen zingen. Ik pas technieken toe uit verschillende stijlen zoals CVT (Complete Vocal Technique) en EVTS (Estill Voice Training System). De bedoeling is om er achter te komen, wat voor jou het beste werkt.

De zangles probeer ik dus af te stemmen op wat jij wil, wat je leuk vindt en wat je kan; dit alles met de noodzakelijke techniek om echt verder te komen.

De zangles neem ik altijd op met een ZOOM recorder. De opname zet ik direct na de les online voor je klaar. Zo heb je de mogelijkheid alles terug te luisteren en om te oefenen met de les als voorbeeld.

De techniekles
Eerst moet de basis goed gelegd worden met ademsteun, twang, ontspannen lippen en ‘niet vooruitgestoken kaak’. Daarnaast komen de verschillende stemsoorten aan bod. Zo leer je jouw stem goed kennen en krijg je controle hierover. Zodra je dit beheerst, kunnen we eventueel effecten op je stem gaan plaatsen, zoals distortion, kraak, vibrato, extra lucht, etc.


De interpretatieles
Echt weten wat de tekst inhoudt en dit met je gevoel over kunnen brengen in combinatie met de geleerde technieken.


De presentatieles bevat onder andere:
Hoe gebruik je je lijf tijdens het zingen. Je kunt stil blijven staan, maar dat maakt het niet interessant voor de toeschouwer. Dit onderdeel wordt vaak vergeten en onderschat.


Ik geef les in het centrum van Utrecht. De stijlen waarin ik doceer zijn: pop / soul / rock / r&b / musical en theater.


Zangles heb ik gevolgd bij Harjo Pasveer, YvonJane van Leeuwen en Marc Dollevoet. Op dit moment ben ik bezig met de opleiding CVT in Kopenhagen.

Naast het geven van zanglessen, treed ik zelf op. Luister bijvoorbeeld naar For love (van Jenny Lane) of naar een nummer op de andere pagina’s:Om meer informatie en prijzen aan te vragen kun je altijd vrijblijvend contact met me opnemen via de contact-pagina of een e-mailtje sturen naar info@annepostma.com


Leuk als je interesse hebt gekregen en misschien tot snel!

Groetjes,
 
Anne

Comments are closed.